Digitale leermiddelen: Tool PowToon

jantineboone@jblearning.nl

Wat is PowToon?

Met de tool PowToon kun je heel gemakkelijk animaties maken om in te zetten in je les. Wanneer je beeld met tekst combineert zal je zien dat je leerlingen de lesstof beter begrijpen en onthouden.

1. PowToon Templates

Om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken heeft PowToon een aantal templates ontwikkeld die je kunt hergebruiken. Dit zijn animaties waarvan je zelf de teksten, afbeeldingen en achtergrond kunt aanpassen.
Pas de inhoud van de animatie aan naar de inhoud van je les en je hebt in no-time een mooie animatie gemaakt.

Zie hieronder een voorbeeld van een aantal templates die je kunt hergebruiken. Klik op de links om de animaties zelf te bekijken.

1a. Template: Boek verslag

Een nieuwe draai aan een klassieke opdracht. Het vermogen om te rapporteren over wat ze lezen, is de sleutel tot het succes van een student op school en in het leven. Des te meer met video! Gebruik dit geweldige rapportsjabloon voor videoboeken om alle zintuigen van uw leerlingen te prikkelen door zwakke, geschreven boekrapporten om te zetten in films! Geweldig voor individuele opdrachten van studenten of groepsprojecten.

Link: https://www.powtoon.com/video-template/book-report

1b. Template: Tijdlijn

Gebeurtenissen zijn logischer als ze in context worden geplaatst: hoe zijn we gekomen waar we nu zijn? Wat heeft de toekomst in petto? Ga terug in de tijd met deze tijdlijn-videosjabloon om belangrijke mijlpalen te markeren of vooruit te springen naar de toekomst!

Link: https://www.powtoon.com/video-template/timeline

1c. Template: Mission Impossible

Wie zegt dat leren saai moet zijn! Deze hi-tech sjabloon met spionage-thema is uitgerust met muziek gebaseerd op de beroemde ‘Mission Impossible’-soundtrack! Val op als de leraar die een element van plezier en opwinding toevoegt aan al de opdrachten, projecten en huiswerk!

Link: https://www.powtoon.com/video-template/mission-impossible

2. Hoe gebruik je animatie tijdens de les?

Bedenk altijd voordat je een animatie gaat maken met welk doel je hem wilt gebruiken in de les.
Bekijk deze video voor de verschillende doelen voor het gebruik van animatie in de klas.

3. Demo PowToon animatie maken

In deze video laat ik zien hoe je zelf vanuit een Template een animatie kunt maken met je eigen teksten en afbeeldingen. Daarnaast laat ik je zien hoe je deze exporteert om te gebruiken in je les.

4. Zelf aan de slag

Nu is het jouw beurt! Log in bij PowToon (gratis) en maak de opdracht.